Menu na wynos 2020

Menu na wynos 2020

Zupy:
Krem z dyni z imbirem/ oliwa dyniowa/ prażone pestki dyni 17 zł
Krem z kalafiora/ półgesek/ oliwa truflowa 17 zł

Sałatki:
Rzymska sałatka/ pieczony filet z kurczaka/ kuskus perłowy/ pomidorki wiśniowe/ kruszonka z żywieckiej/ parmezan/ sos pieprzowy 36 zł

Rukola z roszponką/ kozi ser/ gruszka/ kasztany/ vinegrette lemoniadowy/ jeżyny 34 zł

Dania główne:
Gulasz z dzika/ knedel drożdżowy/ kiszone warzywami 45 zł

Filet z kurczaka/ kremowe puree ziemniaczane/ ratatulle warzywne/ demi glace 39 zł

Sandacz/ kuskus perłowy/ kapary/ por z boczniakiem i białym winem/ zioła 49 zł

Bajgiel/ maślany rostbef wołowy/ rukola/ piklowany ogórek/ pomidor malinowy/ prażona cebula/ sos pieprzowy 38 zł

Bajgiel/ ciecierzyca/ boczniaki/ ogórek piklowany/ roszponka/ chutney z cebuli/ musztarda jabłkowa 36 zł

Pappardelle/ czosnek/ dynia pieczona/ chilli/ pomidor wiśniowy/ natka pietruszki/ oliwa 35 zł

Pappardelle/ grzyby/ śmietana 36 zł

Desey:
Sernik z białą czekoladą/ słony karmel/ kruszonką 18 zł/ porcja 120 zł/ cały sernik

Torcik bezowy/ mus owocowy 18 zł/ porcja 120 zł/ cały tort

Genache czekoladowy/ krakers/ konfitura z pomarańczy i imbiru 20 zł

Pałacowe Specjały:
Kiszone warzywa 15 zł/ słoiczek 300g

Hummus z białej fasoli z jabłkiem i cebulą 15 zł/ słoiczek 300g

Konfitura śliwkowa 16 zł/ słoiczek 300g

Chleb graham 22 zł

Bezglutenowy chleb gryczany 22 zł


Powrót
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.