Menu zima 2020/2021

Zupy
Zupa cebulowa/ grzanka/ ser gruyere 17 zł
Krem z ziemniaka/ boczek/ bryndza/ oliwa szczypiorkowa 17 zł
Przystawki
Tatar wołowy/ sos holenderski/ ogórek kiszony/ musztarda francuska/ parmezan/ szczypiorek/ brioche 39 zł
Pierogi z dzikiem/ creme fraiche/ kiszona jarzębina/ jarmuż 37 zł
Kalarepa kompresowana z pomarańczą i anyżem/ kozi ser/ oliwa truflowa/ flambirowana gruszka 35 zł
Sałaty
Sałata rzymska/ pieczony filet z kurczaka/ prażone kapary/ konfitowane pomidorki wiśniowe/ boczek/ sos cesarski 34 zł
Dania główne
Bajgiel/ maślany rostbef wołowy/ piklowany ogórek/ pomidor/ rukola/ prażona cebula/ sos pieprzowy 39 zł
Filet z kaczki/ puree z marchwii/ karmel śliwkowy 51 zł
Halibut/ czarna soczewica/ kiszona kapusta/ chrzan/ sól limonkowa 52 zł
Pieczony filet z kurczaka/ kremowe puree ziemniaczane/ ser gruyere/ ratatuje warzywne/ demi glace 41 zł
Baranina/ jogurt/ kopytka ziołowe/ żel z kiszonych warzyw 53 zł
Dania vege
Kluseczki dyniowe/ masło szałwiowe/ pieczone warzywa korzeniowe/ płatki drożdżowe 34 zł
Pappardelle/ grzyby leśne/ bulion warzywny/ śmietanka/ tymianek/ parmezan 36 zł
Pieczona dynia/ miód/ kasztany/ wędzony twaróg/ oliwa szałwiowa 34 zł
Desery
Sernik/ herbatniki/ masło orzechowe 19 zł
Tort bezowy/ mascarpone/ mus malinowy 19 zł
Mus czekolady deserowej/ mus z białej czekolady/ porzeczka 20 zł
Gruszka/ jabłko/ kruszonka/ lody cynamonowe 21 zł
Lemon curd/ kruszonka z białej czekolady/ palona beza 21 zł