Menu zima 2021

Zupy:
Zupa cebulowa/ grzanka/ ser gruyere 17 zł
Latte z borowików/ piana rozmarynowa 17 zł
Krem z ziemniaka/ boczek/ bryndza/ oliwa szczypiorkowa 17 zł
Przystawki:
Tatar wołowy/ sos holenderski/ ogórek kiszony/ musztarda francuska/ ser gruyere/ szczypiorek/ brioche 39 zł
Pierogi z dzikiem/ creme fraiche/ kiszona jarzębina/ jarmuż ( 3 szt) 37 zł
Kalarepa kompresowana z pomarańczą i anyżem/ kozi ser/ oliwa truflowa/ flambirowana gruszka/ kasztany/ brioche 35 zł
Sałaty:
Sałata rzymska/ pieczony filet z kurczaka/ prażone kapary/ konfitowane pomidorki wiśniowe/ boczek/ sos cesarski 38 zł
Dania główne:
Bajgiel/ maślany rostbef wołowy/ piklowany ogórek/ pomidor/ rukola/ prażona cebula/ sos pieprzowy 39 zł
Filet z kaczki/ puree z marchwi/ karmel śliwkowy 51 zł
Baranina/ kluski śląskie/ kiszonki pałacowe/ jogurt 53 zł
Pieczony filet z kurczaka/ kremowe puree ziemniaczane/ ser gruyere/ tłuczony groszek 41 zł
Filet z sandacza/kus kus perłowy/ cytrynowy burre blanc 48 zł
Dania wege:
Kluseczki dyniowe/ masło szałwiowe/ pieczone warzywa korzeniowe/ płatki drożdżowe 34 zł
Pappardelle/ grzyby leśne/ bulion warzywny/ śmietanka/ tymianek/ parmezan 36 zł
Pieczona dynia/ miód/ kasztany/ wędzony twaróg/ oliwa szałwiowa 34 zł
Desery:
Sernik/ herbatniki/ masło orzechowe 19 zł
Tort bezowy/ mascarpone/ mus malinowy 19 zł
Mus z czekolady deserowej/ biały mus czekoladowy/ porzeczka 20 zł
Owoce/ kruszonka/ lody cynamonowe 21 zł
Lemon Curd/ kruszonka z białej czekolady/ palona beza 21 zł
Kids
Chrupiące fileciki z kurczaka/ mizeria/ puree 26 zł
Pappardelle/ pomidorki cherry/ mascarpone/ prażony słonecznik 25 zł
Dodatki:
Słoiczek hummusu z fasoli z jabłkiem i cebulą 21 zł
Słoiczek rillettes z gęsi 29 zł
Słoiczek konfitury owocowej z pałacowej piwniczki 26 zł
Chleb naszego wypieku z ziarnami 29 zł