Zobacz

 

Pałacowa kuchnia

Kuchnia w Pałacu Kamieniec to połączenie regionalnej kuchni Kotliny Kłodzkiej z kreatywnością naszych kucharzy. Czerpiemy inspiracje z przepisów dawnego Hrabstwa Kłodzkiego, zebranych w książce "Das Grafschaft Glatzer Kochbuch - Asu schmeckt's”, jednak wiele potraw podajemy w nowatorskiej odsłonie. Ten, kto u nas gościł zapewne wie, że tuż obok Pałacu znajduje się ogród i zielnik, które od kilku sezonów pielęgnuje nasza sąsiadka Pani Marylka. W sezonie wiosenno-letnim korzystamy z naszych warzyw i owoców. Robimy z nich zupy, kremy, przetwory, konfitury, powidła i cudownie rozgrzewające nalewki. To nawiązanie do historii tego miejsca, do czasów, kiedy był tu folwark i liczne uprawy oraz hodowle.

Serdecznie zapraszamy!



 

Pyszne śniadania

Pierwsze poranne kroki kierujecie do Sali jadalnej, gdzie na pałacowych kredensach rozstawione są wytrawne tarty, świeżo pieczony pałacowy chleb i regionalne wędliny. Nie zabraknie również warzywnych i owocowych koktajli, aromatycznej kawy i herbaty. Dla łasuchów świeżo pieczone ciasta i ciasteczka oraz konfitury własnej roboty i bakalie.
Każdy może również zamówić świeżo smażoną jajecznicę z różnorodnymi dodatkami lub tosty francuskie.

 

Restauracja Pałac Kamieniec

W 2019 r. Pałac Kamieniec otrzymał wyróżnienie i pojawił się w Żółtym Przewodniku Gault & Millau Polska. Niezmiernie cieszymy się, że kuchnia którą tworzymy zdobywa podniebienia naszych Gości
Wszyscy, którzy nas odwiedzą mogą liczyć na wyśmienite desery, jak i sezonowe dania z nutką regionalnych smaków. Wszystko w bajkowej scenerii Kotliny Kłodzkiej otoczonej pasmami gór.

Zapraszamy !
Poniedziałek - Czwartek 13:00- 20:00
Piątek - Niedziela 13.00 - 20.30

Aktualne menu dostępne:
https://www.palackamieniec.pl/pl/wydarzenia/74/restauracja-palac-kamieniec

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.