Zobacz

 

Pałacowa kuchnia

Kuchnia pałacowa, to połączenie tradycji z nowoczesnością, wszystko w nawiązaniu do natury.
Istotą tego menu jest jakość produktów oraz ich sezonowość. Prostota, która odzyskuje znaczenie i bliskość natury.
Wśród naszych propozycji nie zabraknie kłodzkiego pstrąga, soczystych mięsiw i aromatycznych dodatków. W pałacowym ogrodzie uprawiamy wszelakie zioła, owoce i warzywa. Na życzenie przygotujemy dania wegetariańskie.

Nasza kuchnia serwuje świeżo przygotowane dania na życzenie gości. Menu zmienia się codziennie i składa z dwóch dań głównych do wyboru, zupy lub przystawki oraz wspaniałych deserów. Możecie Państwo wybrać dogodną godzinę i miejsce, gdzie przygotujemy wykwintny obiad lub romantyczną kolację.
Rezerwacji prosimy dokonywać z jednodniowym wyprzedzeniem.

 

Pyszne śniadania

Pierwsze poranne kroki kierujecie do Sali jadalnej, gdzie na pałacowych kredensach rozstawione są wytrawne tarty, świeżo pieczony pałacowy chleb i orzeźwiający chłodnik. Nie zabraknie również warzywnych i owocowych koktajli, aromatycznej kawy i herbaty. Dla łasuchów świeżo pieczone ciasta i ciasteczka oraz konfitury własnej roboty i bakalie.
Każdy może również zamówić świeżo smażoną jajecznicę z różnorodnymi dodatkami lub tosty francuskie.
Wszystko podane w formie szwedzkiego stołu.
Dla gości hotelowych od godziny 11:00 dostępny jest bufet kawowy.

 

Ulubiona kawiarenka

Pałacowa kawiarenka zaprasza codziennie od 12:00 do 20:00. Świeżo palonej kawy można napić się w sali wypoczynkowej lub na tarasie widokowym, gdzie ustawiliśmy wygodne kanapy i stoliki.
W kawiarence serwujemy pyszne tarty, mrożone kawy i domowe wypieki oraz orzeźwiającą lemoniadę z miętą z pałacowego ogrodu i świeżo wyciskane soki.
Wszystko w bajkowej scenerii Kotliny Kłodzkiej otoczonej pasmami gór.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.